Ако се чудите как да впечатлите приятели и роднини за празници, партита или дори без повод, различните видове форми за сладки са един чудесен вариант, който ще Ви помогне да осъществите изненадата си. Независимо за какъв повод става въпрос, компанията ще остане очарована от сладкишите, които сте приготвили в разни красиви и чудати форми.
Материалите, които се използват за направата на такива форми са термоустойчиви. Сред някои от най - известните са формите с тефлоново покритие, силиконовите форми, керамичните и стъклените. Тефлоновите са предпочитани заради незалепващите си свойства, които притежават и освен това се предлагат в най - различни варианти. Такова покритие обаче не е подходящо за температури над 200 градуса. Керамичните форми пък са подходящи за печене на бавен огън, но пък и по - лесно се чупят. Изключително красиви са, което позволява поднасянето на вече готовите сладки изкушения директно в тях. Също толкова красиви са и формите за печене от стъкло и подобно на споменатите преди тях, при тези печивата също може да бъдат сервирани директно в тях. Силиконовите форми се характеризират с отлични незалепващи свойства, благодарение на като сладкишите лесно се изваждат. Тези форми Могат да бъдат поставяни както във фурна, така и в микровълнова, та дори и във фризер. Тъй като материалът им е прекалено мек и гъвкав, използването на нож и други остри предмети за изваждане на съдържанието от тях, не е препоръчително, за да не се повреди структурата им. Много често използвани са и формите от фолио и хартия. Предназначени са за еднократна употреба и не се налага да бъдат измивани. Това качество ги прави изключително ценни за тези от вас, които или не обичат да мият съдове или пък просто нямат време.