Хранителни добавки и билкови екстракти

Хранителни добавки и билкови екстракти

Днес продуктите, които консумираме са бедни на микроелементи, самата почва, на която се отглеждат не е толкова богата, за да се радваме на пълноценна храна. Ето защо хранителните добавки имат своето място в ежедневието ни. Разбира се, това понятие е общо и включва редица препарати, които се продават в аптеките и търговската мрежа. Когато решим да си закупим някой от тях, трябва да знаем добре какви са целите ни и да разполагаме с достатъчно информация.

Хранителните добавки не могат да заместят балансирания режим, който ни гарантира здраве и добра фигура. Те са от полза, само когато ние отговорно се грижим за себе си и като допълнение взимаме от субстанциите, за да се възстановим, да оптимизираме резултатите или да попълним липсите си. Възможно е да искаме да намалим килограмите си, да натрупаме мускулна маса, да подхраним косата, кожата и ноктите си, да форсираме имунната система, да подкрепим функцията на дадени органи или да атакуваме пряко върху дадено заболяване. От изброените варианти зависи и на каква хранителна добавка ще се спрем. Има и такива, които въздействат цялостно върху организма. Тайната се крие в съставките: подбрани са специално, като са способни да регенерират естествените процеси в телата ни. С времето те се нарушават или биват извадени от равновесие от външни причини. 

Въздържателите, които предпочитат да избягват хранителните добавки, често споделят, че разходите за тях им се струват големи и ненужни. Всъщност всеки преценява според бюджета си, но истината е, че понякога е по-удачно да направим на пръв поглед излишен разход, който впоследствие ще ни е спестил редица проблеми и далеч повече средства. Понякога е наистина късно да се предприемат действия постфактум, особено когато се отнася до здравето.

Течните билкови екстракти се абсорбират много лесно и бързо, смилат се и се усвояват напълно от организма. По този начин, терапевтичните ползи от приема на билката са оптимални. Течните билкови екстракти могат да бъдат комбинирани с вода, сок, чай, приемани вътрешно, както и прилагани локално – като мехлем или за измиване. Течната форма позволява по-добър ефект и при комбинирането на няколко екстракта в една формула. Вкусът и ароматът на билката са много по-силни когато екстрактът е течен. И макар да звучи странно, вкусът и ароматът също допринасят за полезния терапевтичен ефект. Така например, вкусът на някои растения увеличава храносмилателните сокове, което пък подобрява апетита и храносмилането. За да има ползи от приема им, някои растения трябва да се оберат и използват още докато са свежи, а други – след прецизен процес на сушене. Течните билкови екстракти дават възможност за абсолютното запазване на всички предимства на билката. Това означава, че макар и под формата на екстракт, тя се запазва прясна и свежа.

 

Показване: Списък / Икони
Показване:
Подреждане по:
100% Чисто масло от Грозде
Чисто масло от семки на Грозде — тайната за млада и красива кожа и коса! Маслото от гроздов..
6.50 лв.
Green Tea 30 Capsules 100mg
Хранителна добавка Зелен Чай капсули Зеленият чай е един от най-мощните познати антиоксиданти в с..
14.00 лв.
L-Carnitine 30 Capsules x 500mg
ХРАНИТЕЛНАТА ДОБАВКА  L-Carnitine капсули L-Carnitine подпомага загубата на излишни килограм..
15.00 лв.
Siberian Ginseng 30 Capsules x 100mg
ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА  Сибирски Женшен Сибирският Женшен се използва вече повече от 2000г. Изкл..
12.00 лв.
Tribulus Max
Tribulus Max е водно-спиртен екстракт от билката Tribulus Teresttris (Бабини Зъби). Продук..
26.00 лв.
Yohimbe 30 Capsules x 4mg
ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА  Yohimbe 30 capsules x 4mg Йохимбинът е естествен афродизиак, извличан от..
14.00 лв.
Билков екстракт Ginko Biloba Мax 100 ml
Билков екстракт от Ginko Biloba Max – препоръчва се за хора, подложени на постоянен стрес и фи..
25.00 лв.
Билков екстракт от Зелен чай с какао 100 ml
Специално предложение за дамите..., а защо не и за господата! Билков екстракт от зелен чай с кака..
29.00 лв.
Билков екстракт от левзея Leuzea Max 100 ml
Билков екстракт от Левзея LEUZEA MAX – Вашият био стимулант за сила, енергия и атлетично тяло...
59.00 лв.
Етерично масло Черен пипер
Етеричното масло от Черен пипер има противомикробно действие, стимулира кръвообръщението и укрепва и..
8.50 лв.