Sugaring обезкосмяване със Захарна паста

Sugaring обезкосмяване със Захарна паста

Шугаринг (Sugaring), захарна кола маска или персийскa кола маска е метод на епилация, влязъл в употреба от 1900 г. пр.н.е..  Шугаринг метода за обезкосмяване на цялото тяло е също известен като Sukkar или Halawa в Близкия изток, като Agda в Турция, и като Moum в Иран.

Sugaring vs Кола маска

Кола маската е популярен и лесно достъпен метод за обезкосмяване...но опитате ли веднъж Sugaring, обзалагаме се, че никога няма да се върнете към кола маска.

Sugaring използва само естествени съставки. Приготвянето е 100 % натурално, съдържа вода, захар и лимонов сок, без химикали, ароматизатори или оцветители.Той е хипоалергичен, не дразни кожата.В същото време, кола маската се прави от смоли и често също, и от токсични химикали. Тези съставки често дразнят кожата.
Sugaring пастата се нанася при телесна температура и няма да изгори кожата ви. Топлата кола маска трябва да се се загрее до висока температура, за да се втечни, което може да причини изгаряния и белези. 
Захарната паста лесно се почиства с вода. Sugaring не оставя усещането за лепкавост. Тъй като кола маската съдържа смоли, остатъците от нея трябва да се отстраняват с химични разтвори.
Захарта не може да прилепне към живите клетки на кожата.Това означава по-малко дискомфорт за вас и по-малко травми за вашата кожа. Sugaring отстранява мъртвите клетки  – така че, не само кожата е обезкомена, а е и ексфолирана! 

Знае се, че кола маската отстранява не само космите, тъй като тя може да слепне директно с живите клетки на кожата, което я прави по-болезнена и дразнеща. Тя също не може да се нанася на един и същи участък повече от два пъти.
Sugaring пастата е хипоалергична и не предизвиква запушване на порите. Захарта по естествен начин предотвратява проникване на замърсяване и бактериите не могат да се развиват в тубичката със захарна паста. Замърсяването в средата на кола маската (восък) винаги е опастност, особено тъй като, бактериите могат да се развиват във флакон кола маска.
При прилагането на  Sugaring техника,пастата се обвива около космите, като ги прави податливи. Те се отстраняват от фоликулите само в естествената посока на растеж, което помага да се извади целия косъм.

Един от най-честите проблеми, които срещат хората, използващи кола маска е ранно израстване на космите, поради накъсването им. Кола маската може да остави 15% – 30% накъсани косми.  Тъй като восъкът се втвърдява върху космите, тя често ги откъсва от повърхността, вместо да ги издърпва напълно.
Sugaring техниката изисква по-малко от 3,5 мм  дължина на косъма (или 5 -7 дни растеж след бръснене) за успешно обезкосмяване.Продуктите за кола маска изискват да оставите космите да порастнат поне 9 мм преди епилация (или 2-3 седмици след бръснене).
 

 

Показване: Списък / Икони
Показване:
Подреждане по:
- 38%
LuxXepil Ензимен Гел 20ml
За трайно намаляване на окосмяването и значително забавяне растежа на космите! Цели при разработв..
120.00 лв.
75.00 лв.
- 34%
LuxXepil Захарна Паста за Sugaring Техника с Ленти 800 g
За ефективнa и нежна епилация на цялото тяло и деликатните зони. Цел при разработването : 100%..
80.00 лв.
53.00 лв.
- 36%
LuxXepil Поларни Ленти за Sugaring 100 бр.
Специален плат с високо удължаване на перфектна епилация със захарна паста – свръхплътни. П..
25.00 лв.
15.90 лв.
Флакон Захарна Паста Sugar Me за Sugaring 120 гр
За ефективнa, нежна епилация! 100% естествена захарна паста, която отстранява дори най-тънките и ..
14.90 лв.
- 26%
LuxXepil Захарна Паста за Sugaring Техника с Ръце 800 g
За ефективнa  и нежна епилация на цялото тяло. Цел при разработването : 100% естествена з..
80.00 лв.
59.00 лв.