Меню
Количка

Zehira Micellar VITAMIN B12 МИЦЕЛАРЕН ВИТАМИН Б12, 50ml

Zehira Micellar VITAMIN B12 МИЦЕЛАРЕН ВИТАМИН Б12, 50ml
Zehira Micellar VITAMIN B12 МИЦЕЛАРЕН ВИТАМИН Б12, 50ml
Zehira Micellar VITAMIN B12 МИЦЕЛАРЕН ВИТАМИН Б12, 50ml
Ново
Zehira Micellar VITAMIN B12 МИЦЕЛАРЕН ВИТАМИН Б12, 50ml
Zehira Micellar VITAMIN B12 МИЦЕЛАРЕН ВИТАМИН Б12, 50ml
Zehira Micellar VITAMIN B12 МИЦЕЛАРЕН ВИТАМИН Б12, 50ml
Zehira Micellar VITAMIN B12 МИЦЕЛАРЕН ВИТАМИН Б12, 50ml
  • Наличност: Налично
  • Модел: 1274
  • SKU: 1274
59.00 лв.
Без данък: 59.00 лв.
Безплатна доставка
Безплатна доставка при поръчка на продукти на стойност над 101 лв
Наличности
Multi.bg не гарантира наличността на стоката към момента на приключване на поръчката! В случай на междувременно изчерпана наличност, ще се свържем с Вас!

Мицеларен витамин Б12 (метилкобаламин) – 100% усвоим на клетъчно ниво!

Мицеларен витамин Б12 е иновативен продукт, който предлага полезните свойства на витамин Б12 на едно много по-високо ниво. Неговата уникална формула на мицели предлага по-добро усвояване и абсорбция на витамин Б12 от организма. Това е първият продукт от своя вид в света, който комбинира предимствата на мицелите с витамин Б12, за да ви предложи оптимално усвояване и ползи. Tвърдението НЕ е преувеличено и дори лесно проверимо. Защото никога досега в света не е бил произвеждан витамин Б12 в мицеларна форма. Както и каквито и да било хранителни добавки в мицеларна форма. Най-близка до мицела е липозомата. Но разликата е съществена. Мицеларите са над 20 пъти по-високо усвоими от която и да е липозомна добавка.

Първата мицеларна хранителна добавка в света е създадена от българската компания Zehira!

На кратко за витамин Б12. И защо Б12 е ‘най-капризният“ от всички.

Всъщност витамин Б12 е един от най-важните за организма витамини. Той е вероятно и „НАЙ-КАПРИЗНИЯТ“ от всички. Неговата усвоимост е дълъг и сложен процес. Или казано накратко – вие може да приемате стандартни хранителни добавки, съдържащи витамин Б12 или да консумирате големи количества животински продукти. Но това по никакъв начин не гарантира, че вие усвоявате този така сложен витамин на клетъчно ниво. За неговата усвояемост са нужни редица фактори, множество ситеми във вашия организъм да функционират изрядно. А това е все по-голямо предизвикателство, предвид новите и некачествени храни, мръсния въздух, стрес, алкохол, цигари и т.н. Мицеларният витамин Б12 предлага редица ползи за вашето здраве. Витаминът Б12 е известен със своите важни функции за нервната система, метаболизма и образуването на кръвни клетки. Той подпомага енергийния метаболизъм и нормалното функциониране на нервната система. Също така, този витамин играе важна роля за поддържането на здрави червени кръвни клетки и нормалната функция на имунната система.

ЗАЩО МИЦЕЛАРЕН Б12 Е ТОЛКОВА ВИСОКО УСВОИМ? И КАКВО ОЗНАЧАВА МИЦЕЛАРНА ФОРМА?

Мицеларното производство означава, че активните съставки (в случая Б12) са опаковани (вложени) в малки, наноразмерни сфери със състав, много подобен на клетъчните мембрани. Това предпазва активната съставка (Б12) от разлагане, храносмилане и окисление. И тя практически безпрепятствено навлиза в кръвообращението, доставяйки съдържанието си до клетката-мишена, тъй като е в състояние да „разтопи“ нейната мембрана. По този начин активните съставки могат да достигнат местоназначението си без загуба. Навлизайки в клетката, наносферата се „спуква“ и директно активното вещество се усвова от самата клетка. Ето как се случва процесът: Мицелът навлиза в кръвообращението с активната съставка и се разтваря в целевата клетка. Стената на мицела подхранва клетъчната стена, а активната съставка в него подхранва функционирането и процесите на клетката. Докато витамините и другите съединения с традиционна производствена технология или дори естествените витамини постигат същото със значителна загуба. Максималната степен на усвояване на естествения витамин B12 е прибл. 60-70%, но дори и тази цифра е преувеличена. За да се похвалим с 60-70 % усвоимост, означава, че почти всички системи в организма ни работят съвършено. Което на практика е почти невъзможно. Степента на усвояемост обаче на мицеларна форма е около 100%.

Каква е разликата между липозоми и мицели?

Липозомните хранителни добавки са сравнително нови на световния пазар. Те предизвикаха огромен интерес поради високата степен на усвоимост. Което на практика ги превръща в революционен продукт. По същество липозомите представляват също сфери, в които се влага активното вещество. И тяхната цел отново е да стрелят директно в „десятката“, тоест в клетката. Разликата обаче между липозоми и мицелари е съществена. Освен различната структура, размерът на мицеларите е повече от 20 пъти по-малък!

Според сегашното състояние на науката можем да говорим за липозоми между 400 и 1000 nm. Подобрена версия на това е мицелът. Мицелът е специален еднослоен „липозом“, но не е и точно такъв. Структурата на липозомата е водообичаща глава–мазнообичаща глава–мазнообичаща глава–-водолюбива глава. С други думи, могат да бъдат разделени 4 нива. Мицелите имат само 2 водолюбиви глави и мазнолюбива глава и те са обърнати. Тази формация се постига много трудно поради повърхностното напрежение.

Достигнат е диапазон на размера от <20 nm вместо 400 nm или 1000! Тоест мицелите са над 20 пъти по-малки от който и да е липозом. Което прави тяхната усвоимост безпрецедентна и безкомпромисна.

Както знаем, витамин Б12 не се съдържа в растителните продукти. А единствено в животинските. Ето защо вегетарианците и особено веганите страдат изключително често от дефицит на витамин Б12. Подобна липса носи след себе си редица сериозни негативи. Тъй като витамин Б12 е един най-ключовият и важен за нас витамин, понеже участва в почти всички жизнени процеси и системи.

ПАРАДОКСАЛНОТО обаче е, че дефицит на витамин Б12 се наблюдава и сред много хора, активно консумиращи животински продукти. Зад този „феномен“ разбира се стои съвсем логично обяснение. Както споменахме по-горе, усвояването на този така капризен витамин е съпроводено от множество условия, които рядко са лесно изпълними. Един от многото например е изрядната чревна флора (нещо все по-рядко постижимо в съвременния свят).

Или казано накратко – размерът невинаги е от значение! Независимо колко често се храните с животински продукти, липсата не витамин Б12 е често срещано явление.

ОЩЕ ПО-ПАРАДОКСАЛНО Е, ЧЕ..

Редовният прием на витамин Б12 във вид на хранителна добавка също НЕ ви гарантира липсата на дефицит!

От Зехира обясняват всичко простичко – Ако приемате редовно хранителна добавка, съдържаща витамин Б12, то при едно кръвно измерване вероятно ще се наблюдават добри стойности. И вие ще бъдете спокойни за своето здраве. Тайната уловка тук е да се направи съществената разлика – по време на приема витамин Б12 реално ще циркулира във вашата кръв. Но това не означава, че той се е усвоил във вашите клетки. А главната цел, главната  мишена, не е просто витаминът да „плува“ свободно и безцелно из кръвния поток. А да навлезе в самите клетки! Затова нека повторим – размерът невинаги е от значение! На първо място е качеството. И това, което ние постигнахме, е най-доброто налично до този момент и дори на световно ниво!

ТЕСТ в домашни условия. Или как да сте сигурни, че вашият продукт е наистина мицеларен или липозомен?

Както се случва при всяка иновация, често възникват въпроси. И това е напълно нормално. „Дали е възможно, как да съм сигурен, звучи фантастично“…и т.н. Недоверието е част от нашата природа. Но нека ви кажем нещо…Въпреки, че нашият екип създаде най-доброто и първокласно изделие. Въпреки, че този процес отнема години и много труд. Ние все пак вярваме, че сме едва на прага на истински технологични революции. Това, което днес ви изглежда фантастично, утре ще бъде съвсем обичайно. Ето защо, ние продължаваме своето развитие в търсене на дори още по-мащабни иновации. Някои от тях са вече в процес на тестове и с почти завършени резултати. Така че, подгответе се за още новости. И нека ви гарантираме поне едно – със Зехира вие НИКОГА няма да скучаете!

Но преди да ви кажем как да тествате продукта в домашни условия и как да се уверите, че той е автентичен и реален, ще споделим с вас личните си наблюдения. А именно, че в основата на повечето проблеми, свързани със здравето, стои НЕВЕЖЕСТВОТО! Под това имаме предвид, че незнанието по отношение на базови въпроси, като как функционира човешкото тяло, как да се храним и грижим за себе си. Именно това е една от главните причини за здравния дисбаланс. Освен всичко, живеем в един твърде маркетингов и финансов свят. Малцина биха имали интерес да ви обяснят как точно работи една хранителна добавка. Как е произведена и усвоява ли се тя всъщност. Или целта е просто по-често да купувате. Евтини продукти или пък шарени опаковки, маркетинг и т.н., всичко това е част от главната цел – да купувате!

Зехира не е просто компания, която е поставила пред себе си единствено финансови цели (имаме такива, разбира се). Но преди и над всичко – Зехира е КАУЗА! Ето защо, освен целта ни да продаваме, ние се стремим да обучаваме. Да бъдем честни, да даваме отговори и знания. Затова освен, че старателно обяснихме как точно работи нашият продукт, ще си позволим да ви предложим и един малък експеримент. Той е лесно приложим дори в домашну условия, постига се секунди.

Секунден домашен тест

Първото и най-важно, видимо явление, чрез което може да проверите дали продуктът ви е качествен (това важи единствено за мицеларни или липозомни изделия): Ако капнем 3 пипети мицеларен разтвор (в случая мицеларен Б12) във вода, да речем около 200 мл. в стъклена и гладка чаша, то разтворът ще придобие синкав, странен, блестящ цвят. Нещо като ивица мъгла. Не очаквайте този цвят да е ясно откроим. Ще бъде съвсем деликатно сияние. Но на определена светлина и под определен ъгъл, вие ще го забележите. По принцип, колкото по-прозрачен е мицеларният (липозомен) продукт, толкова по-ясна ще бъде мъглата. В случая мицеларен Б12 притежава лек розовеещ цвят, затова тази мъгла ще бъде една идея по-трудно забележима. Но тя задължително ще бъде там. Защото продуктът е 100% мицеларен.

Това е изключително полезен тест. Той е първият и ясен признак на мицела. Ако нещо се продава по този начин, като липозом или мицелар, и не дава този резултат, тогава знайте, че това е измама! Експериментът важи за всички мицеларни или липозомни продукти и не единствено за витамин Б12.

Как да комбинирам Мицеларен витамин Б12 за най-добри резултати?

Съдържание в дневна доза от 1 мл:

Мицеларен Витамин Б12 (метилкобаламин): 100 µg

Прием:

Дневната доза се равнява на 1 мл (3 пълни пипети). Може да се приемат директно или разредени в 50 мл. вода. Може да се приема веднъж дневно.

Съхранение:

На хладно, без директна слънчева светлина. Най-добре се съхранява в хладилник.

Противопоказания:

Не са известни.

Продуктът е подходящ за възрастни и деца над 6 годишна възраст. При деца дозата е наполовина.

За колко време е достатъчна една опаковка:

При указаното количество продуктът може да бъде използван за приблизително 50 дни.

Опасен ли е мицеларен витамин Б12?

Не, при указаната доза не е опасен. Дори в случай на леко предозиране, симтомите не са опасни.

Може ли да предозирам?

При указаната доза няма опасност от предозиране. Дори в случаи на лека предозираност, продуктът не е опасен и се проявява в лесно предотвратими симптоми.

Мога ли да комбинирам Мицеларен витамин Б12 с други добавки или лекарства:

Досега не са известни противопоказания или несъвместимости с други хранителни добавки или лекарствени продукти. За всеки случай се обърнете към вашия лекуващ лекар.

Опаковка: 50мл

Регистрационен номер в БАБХ: Т022304642/17.10.2023

Всички цени са с включен ДДС. Леки вариации в цвета, външния вид и изображенията може да се различават от показаните на снимковия материал. Всички описания на продуктите са въз основа на информация предоставена ни от производителите. Характеристики и външен вид на продуктите могат да бъдат променени от производителя без предварително уведомяване за това. При покупка на продукти, уточнявайте всички значими за Вас параметри и свойства, срок на гаранция и други.
Ние използваме бисквитки, за да подобрим представянето на нашия сайт, както и Вашето преживяване. Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате и с използването на „бисквитки“. Повече информация.